Ракетний удар по порту Одеси: як відреагували на цей обстріл світові лідери

Ракетний удар по порту Одеси: як відреагували на цей обстріл світові лідери.

Ракетний удар по порту Одеси: як відреагували на цей обстріл світові лідери. Фото: president.gov.ua

Події
07 березня 18:30

Світові лідери відреагували на ракетний удар, який російські окупанти завдали по портовій інфраструктурі Одеси 6 березня.

"Безрозсудна повітряна атака на Одесу, коли Президент Зеленський і Прем'єр-міністр Міцотакіс перебували в місті, щоб вшанувати пам'ять жертв удару безпілотника по житловому будинку 2 березня, вкотре доводить зневагу Путіним до будь-яких норм та його готовності до ескалації", – написав голова. європейської дипломатії Жозеп Боррель у соціальній мережі Х (раніше Twitter).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик у коментарі кореспонденту "Укрінформу" в Нью-Йорку заявив, що ця атака є ще одним прикладом жахливих наслідків російсько-українського конфлікту.

"Ми вкотре засуджуємо будь-які напади на цивільних осіб та цивільну іфраструктуру", – сказав він.

Прокоментувала удар РФ по Одесі та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйн. Вона назвала цю атаку підлою, проте наголосила, що ні двох лідерів (тобто Зеленського та Міцотакіса – примітка редактора), ні хоробрий народ України ця спроба терору не залякає, а Європейський Союз, як ніколи раніше, на боці України.

Також цей ракетний удар засудила президент Молдови Майя Санду. Вона наголосила, що націленість російської ракети на місце зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса в Одесі "викликає занепокоєність". Також Президент Молдови додала, що війна РФ проти України становить пряму загрозу безпеці в Європі, і наголосила, що Україні потрібна термінова підтримка.

Нагадаємо, близько 10:45 6 березня в Одесі під час повітряної тривоги пролунав сильний вибух. За попередньою інформацією, РФ вдарила по місту балістичною ракетою.

Президент України Володимир Зеленський у момент обстрілу якраз перебував в Одесі разом із Прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом, і бачив ракетний удар. Він зазначив, що внаслідок цієї атаки є жертви та поранені.

Пізніше стало відомо, що загинули п'ятеро людей, серед яких військовослужбовець Юрій Слепченко. Ведуться слідчі дії, встановлюються всі обставини чергового воєнного злочину РФ.

У ОК "Південь" зазначили, що цей ракетний удар не був пов'язаний із візитом Президента України. Метою окупантів була припортова інфраструктура.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах