Братчук та Гуменюк прокоментували подвійний удар Росії по Одесі

Братчук та Гуменюк прокоментували подвійний удар Росії по Одесі.

Братчук та Гуменюк прокоментували подвійний удар Росії по Одесі. Фото: t.me/dsns_telegram

Події
18 березня 13:37

Російські окупанти почали використовувати тактику подвійного удару по українських містах, у тому числі й по Одесі.

За словами спікера Української добровольчої армії Сергія Братчука, після першої ракети на місце оперативно прибувають медики та рятувальники та купанти про це знають та здійснюють пуски ще однієї повітряної мети, щоб кількість жертв чи постраждалих збільшилась.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В ефірі телеканалу Freedom він розповів, що тактика подвійного удару вже була помічена у низці українських регіонів. Зокрема, йдеться про випадок в Одесі 15 березня, а також у Миколаєві 17 березня. Росіяни хочуть внаслідок свого терору отримають якнайбільше жертв.

"Це так звана тактика подвійного удару, коли між першою та другою ракетною атакою є певна пауза. Вона здійснюється ворогом лише з однією метою – всі чудово розуміють, що є влучення, що можуть бути поранені, можуть бути загиблі. Відповідно, є певний алгоритм дій, коли рятувальники та медики мають прибути на місце максимально швидко та приступити до допомоги пораненим, евакуації можливих загиблих, евакуації людей, які можуть перебувати на цьому місці”, – каже Сергій Братчук.

У даному випадку, продовжує спікер УДА, ЗС РФ запустили ракети "Іскандер-М" по Миколаєву з тієї ж точки, що і напередодні по Одесі – з тимчасово окупованого Кримського півострова.

Відповідно, спочатку прилітає перша ракета – на місце приїжджають рятувальники та медики, а потім після невеликої паузи у цьому ж місці лунає другий вибух.

Про те, що пауза між двома ударами у Миколаєві 17 березня, ймовірно, ракетами "Іскандер-М" передбачала прибуття на місце події екстрених служб, розповіла керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Очевидно, що ворог намагається знайти чергову тактику або тактичний прийом для того, щоб тиснути на населення та інфраструктуру південних регіонів. Вони просували цей тиск ще перед початком передвиборної погоні і продовжують його просувати як переконання, що на південь чекає "російський світ", – пояснює спікер.

В Одесі відбулася нарада щодо відпрацювання алгоритму для збереження життів людей під час обстрілів з боку Росії. Через це в Миколаєві вдалося уникнути наслідків, як в Одесі, де 15 березня загинула 21 особа та понад 70 травмовано.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах