На Одещині прикордонники допомагали ухилянтам втекти за кордон

На Одещині прикордонники допомагали ухилянтам втекти за кордон.

На Одещині прикордонники допомагали ухилянтам втекти за кордон. Фото: vppdr.gp.gov.ua

Події
03 квiтня 19:35

У місті Білгород-Дністровський судитимуть групу осіб, які допомагали призовникам виїхати за межі України. Серед порушників військовослужбовці прикордонного загону.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони південного регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На початку 2023 року учасники організованої групи за неправомірну вигоду організовували військовозобов'язаним виїзд за кордон. За попереднього домовленістю, ухилянти мали при собі завідомо підроблені тимчасові посвідчення з відміткою про зняття їх із військового обліку за станом здоров'я. Завдяки цим документам призовники без належної перевірки, безперешкодно проходили оформлення та отримували пропуск через державний кордон України.

На Одещині прикордонники допомагали ухилянтам втекти за кордон.На Одещині прикордонники допомагали ухилянтам втекти за кордон. Фото: vppdr.gp.gov.ua

Наразі всім трьом фігурантам справи обрали запобіжні заходи – домашній арешт. Матеріали щодо організатора групи виділили в окреме провадження. Порушник переховується на території інших держав, тому його оголосили в розшук.

Нагадаємо, наприкінці березня прикордонники затримали двох чоловіків, які намагалися потрапити до Молдови, вдаючи із себе торговців подушками та ковдрами.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах