Меру міста Рені Одеської області та ексдепутату місцевої ради винесли вирок за корупцію: що вирішив суд

Ігор Плєхов.

Ігор Плєхов. Фото: bessarabia.ua

Події
17 квiтня 22:25

У середу, 17 квітня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду винесла вирок меру міста Рені Ізмаїльського району Одеської області Ігорю Плєхову та колишньому депутату місцевої ради Івану Подойлову.

Про це повідомили у пресслужбі Вищого антикорупційного суду.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Обидвох фігурантів визнали винуватими у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Це порушення передбачене четвертою частиною статті 368 Кримінального кодексу України.

Що відомо про корупційний злочин мера Рені та ексдепутата

Нагадаємо, голову Ренійської міської ради Ігоря Плехова та депутата Ренійської міської ради Івана Подойлова затримали в січні 2023 року. За даними слідства, вони вимагали хабара в розмірі ста тисяч доларів від громадянина США за передачу йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько двох із половиною гектарів. Через декілька днів після затримання міського голови Рені суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді застави в розмірі одного мільйона 342 тисяч гривень.

Який вирок винесли посадовцям-корупціонерам

Порушникам призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк дев'ять та десять років, відповідно, з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк три роки, з конфіскацією всього належного їм майна.

Скриншот повідомлення ВАКССкриншот повідомлення ВАКС

Вирок можна оскаржити упродовж тридцяти днів від дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах