В Одесі з'явиться підземна школа

У Одесі з'явиться підземна школа.

У Одесі з'явиться підземна школа. Фото ілюстративне: twitter.com

Події
01 травня 14:27

На Одещині з'явиться перша підземна школа, її будівництво планує профінансувати Литва. Про це стало відомо з інтерв'ю керівника литовської структури Co-create Future of Ukraine Артурасом Жарновскісом для Ukrinform.

Так, до кінця 2024 року Литва планує профінансувати будівництво шести підземних шкіл в Україні. Один із таких навчальних закладів з'явиться і в Одесі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У деяких українських регіонах діти через повномасштабну війну не можуть ходити до шкіл. Це величезна проблема. А якщо згадати ще й попередні обмеження, то виходить, що це вже четвертий шкільний рік, коли діти не ходять до шкіл. Уявіть собі, є четвертокласники, які фізично взагалі не перебували в школі.

Тому ми починаємо у названих регіонах будувати великі школи-бомбосховища. І це – будівництво "з нуля", у місцях, де раніше укриттів, на жаль, не було. Серед іншого, умови безпеки в таких підземних приміщеннях передбачатимуть, про всяк випадок, і антирадіаційний захист... Ще раз повторюся: наша мета, щоб діти могли повернутись до освітнього процесу з безпосереднім спілкуванням один з одним та з вчителями. А в інших умовах такі приміщення-бомбосховища можна буде використовувати по-різному: для спортивних, культурних занять, будь-якого дозвілля у позаурочний час. Думаю, ми зможемо закінчити це будівництво вже цього року. підрозділи, які займаються литовськими програмами допомоги нашій державі у відновленні", – розповів Жаоновскіс.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах