Ексмер Одеси спробував оскаржити запобіжний захід у справі аеропорту "Одеса": що вирішив суд

Ексмер Одеси спробував оскаржити запобіжний захід у справі аеропорту "Одеса": що вирішив суд.

Ексмер Одеси спробував оскаржити запобіжний захід у справі аеропорту "Одеса": що вирішив суд. Facebook-сторінка Олексія Костусєва

Події
15 травня 20:00

Сторона захисту намагалася оскаржити запобіжний захід, який суд обрав для колишнього міського голови Одеси Олексія Костусєва. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Йдеться про справу аеропорту "Одеса". Ексмера підозрюють у незаконному заволодінні цим підприємством та 2,5 мільярда доларів доходів від його діяльності.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Про підозру Олексію Костусєв та ще чотирьом фігурантам цієї справи повідомили наприкінці серпня 2023 року. У жовтні ексмера Одеси оголосили в розшук, а 11 грудня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Питання щодо застосування цього запобіжного заходу суддя вирішить після того, як підозрюваного затримають і доставлять до місця проведення досудового розслідування.

Сьогодні, в середу 15 травня, Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту Костусєва стосовно зміни запобіжного заходу. Рішення про утримання під вартою залишається чинним.

Нагадаємо, у другій половині лютого ВАКС дозволив провести спецрозслідування щодо справи колишнього мера міста Одеси Олексія Костусєва.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах