Факультатив російської мови в школах Одеси: як навчатимуть і як можна відмовитись

Факультатив російської мови у школах Одеси: як навчатимуть та як можна відмовитись.

Факультатив російської мови у школах Одеси: як навчатимуть та як можна відмовитись. Фото: slovoidilo.ua

Події
01 вересня 2022 10:37

Батьки школярів в Одесі зможуть відмовитись від відвідування факультативу російської мови. Про це розповів директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВ Олександр Лончак.

На сьогоднішній день на Одещині взагалі немає російських шкіл, але російська мова може викладатися як предмет і як факультатив. При цьому він не рекомендує батькам і школам це робити і робив це ще задовго до початку повномасштабної війни. А рішення про заборону використання російської мови у школах та інших навчальних закладах можуть ухвалювати виконавчі комітети органів місцевого самоврядування. Як приклад – сусідній Миколаїв.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як відмовитися від вивчення російської мови у школах Одеси


Якщо батьки не хочуть, щоб їхні діти вивчали російську, вони мають писати заяву.

Якщо вас як батьків не задовольняє той чи інший факультативний курс, ви можете висловити своє ставлення до нього в індивідуальному порядку, тобто написати заяву вільного зразка, в якій повідомити про відмову відвідувати небажаний курс. А також попросити адміністрацію школи, щоб вона уклала розклад занять так, щоб факультативи виявились останніми уроками чи нульовими, адже це передбачено нормативними документами, – розповів Олександр Лончак на своїй сторінці у Facebook.

Раніше ми повідомляли, що 100% одеських шкіл обрали план, де російської мови немає в інваріантній частині – вона можлива як факультатив, якщо про це скажуть батьки. При цьому не обов'язково, щоби його вивчав весь клас. Тобто факультатив можуть відвідувати п'ять-10 осіб із класу, яким це потрібно. © Буйневич заявила, що 100% одеських шкіл обрали план, де російської мови немає в інваріантній частині – вона можлива як факультатив, якщо про це скажуть батьки. При цьому не обов'язково, щоби його вивчав весь клас. Тобто факультатив можуть відвідувати п'ять-10 осіб із класу, яким це потрібно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах