Отримай відповідь: що буде вивченням російської мови у школах Одеси

Отримай відповідь: що буде вивченням російської мови у школах Одеси.

Отримай відповідь: що буде вивченням російської мови у школах Одеси. Фото: rnbee.kiev.ua

Події
15 серпня 2022 15:07

Стало відомо, чи вивчатимуть російську мову в школах Одеси. Про це розповіла директор міського департаменту освіти Олена Буйневич під час брифінгу департаменту освіти Одеської міської ради.

За її словами, є державні міністерські програми та державний навчальний план. Навчальні плани обирає школа. Є навчальні плани, де російська мова прописана в інваріантній складовій – така мова є в розкладі, а є плани, де вона можлива як факультатив – якщо її обирають батьки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Буйневич заявила, що 100% одеських шкіл обрали план, де російської мови немає в інваріантній частині – вона можлива як факультатив, якщо про це скажуть батьки. При цьому не обов'язково, щоби його вивчав весь клас. Тобто факультатив можуть відвідувати п'ять-10 осіб із класу, яким це потрібно.

Нагадаємо, що чотири представники влади в Одесі знайшли порушення мовного закону, у тому числі й мера міста Геннадія Труханова.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах