Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що Росія використовує у Чорному морі надводні дрони

Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що Росія використовує у Чорному морі надводні дрони.

Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що Росія використовує у Чорному морі надводні дрони. Фото ілюстративне: interfax.com.ua

Події
11 лютого 2023 19:39

Російські окупанти використовують морські надводні дрони, які становлять загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі. Про це під час телефонної розмови з Головою об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Поінформував свого колегу про підсумки останньої масованої атаки ворога, підкреслив значення засобів протиповітряної оборони і вкотре подякував за їхнє надання. Поділився занепокоєнням у зв'язку з використанням Росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі", – йдеться у повідомленні Головнокомандувача.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомили у пресслужбі Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 11 лютого в акваторії Чорного моря перебувають 11 ворожих кораблів, зокрема й два носії крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп яких становить 16 ракет.

Нагадаємо, вдень 10 лютого під час чергової масованої атаки силам і засобам протиповітряної оборони вдалося збити над Одеською областю тринадцять ворожих ракет, а ввечері того ж дня над нашим регіоном знищили чотири дрони-камікадзе Shahed-136, якими окупанти намагалися атакувати енергооб'єкти.

Продовжив атакувати наш регіон супротивник і вночі 11 лютого. Двома Су-24М ворог здійснив бомбардування острова Зміїний, скинувши чотири авіабомби, а з берегового ракетного комплексу з території тимчасово окупованого Криму запустив три протикорабельні ракети "Онікс", які влучили у прибережну зону. Також окупанти спрямували ракети повітряного базування по критичній інфраструктурі прикордонних із Молдовою та невизнаним Придністров'ям районів. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах