Головнокомандувач ЗСУ пояснив, навіщо росіяни знову завдавали ударів по острову Зміїний

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, навіщо росіяни знову завдавали ударів по острову Зміїний.

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, навіщо росіяни знову завдавали ударів по острову Зміїний. Фото: realist.online

Події
02 липня 2022 18:19

Головнокомандувач ЗСУ розповів, чому російські окупанти 1 липня знову завдали ударів по острову Зміїний. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Валерія Залужного.

Генерал зазначив, що вчорашніми авіаударами по Зміїному росіяни намагалися знищити свою техніку, озброєння та майно, що залишилися на острові.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/CinCAFU

Водночас Валерій Залужний наголосив, що загарбники "традиційно не впоралися з поставленим завданням".

"Ми "допомогли" окупантам остаточно евакуювати залишки свого гарнізону з нашого острова. Більше там "русскім духом" не пахне. Все буде Україна!" – написав Головнокомандувач ЗСУ.

Також ситуацію на острові Зміїний вже прокоментував Сергій Братчук: "ЗСУ покарали ворога за ракетний удар по Одеській області. На острові Зміїний вже навіть лапті російські спалили. Кара українська неминуча: росіяни відповідатимуть за всі злочини", – зазначив речник Одеської ОВА.

Нагадаємо, в ніч на 30 червня в результаті успішно проведеного чергового етапу військової операції з завданням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по Зміїному російські окупаційні війська залишили острів. Визнавати свою поразку окупанти не стали. У Міністерстві оборони Росії заявили, що завершили виконання завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон " як жест доброї волі". Втім, вже 1 липня близько 18:00 з аеродрому Бельбек пара літаків Су-30 двічі завдала авіаційного удару фосфорними бомбами на острові Зміїний.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах