Із портів Одеської області вийшов шостий зафрахтований ООН балкер і ще шість суден

Із портів Одеської області вийшов шостий зафрахтований ООН балкер і ще шість судів.

Із портів Одеської області вийшов шостий зафрахтований ООН балкер і ще шість судів. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
23 жовтня 2022 15:19

Сьогодні, 23 жовтня, з Одеської області вийшло шосте зафрахтоване ООН судно. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Так, із порту Чорноморськ вийшов зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН балкер PANGEO, на борту якого знаходяться 40 тисяч тонн пшениці для Ємену.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також сьогодні, 23 жовтня, у рамках реалізації "Зернової ініціативи" з портів Одеса, Чорноморськ і порту Південний вийшли шість суден із 124,3 тисячами тонн агропродукції для країн Азії та Європи.

З порту Чорноморськ вийшло шосте зафрахтоване ООН судно.З порту Чорноморськ вийшло шосте зафрахтоване ООН судно. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Останніми днями через те, що Росія свідомо затримує повноцінну реалізацію "Зернової ініціативи", порти працюють лише на 25-30% своїх можливостей.

Загалом із 1 серпня з портів Великої Одеси 380 суден експортували 8,5 мільйона тонн агропродукції до країн Африки, Азії і Європи.

Нагадаємо, у вечірньому зверненні за підсумками 240-го дня війни Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в портах Великої Одеси знаходяться 150 суден, які чекають на свою чергу, щоб виконати контрактні зобов'язання з постачання української агропродукції. Це штучна черга, яка виникла лише тому, що Росія навмисне гальмує проходження кораблів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах