На Одещині перейменують понад 20 вулиць, названих на честь російських діячів

На Одещині перейменують понад 20 вулиць, названих на честь російських діячів.

На Одещині перейменують понад 20 вулиць, названих на честь російських діячів. Фото: ukraine-is.com

Події
12 червня 2022 16:20

У місті Вилкове Одеської області планують перейменувати понад два десятки вулиць, названих на честь радянських та російських діячів. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на опублікований на сайті Вилківської міської ради протокол засідання комісії з питань перейменування вулиць.

Так, нові назви можуть отримати вулиці: 8 Березня, Гагаріна, Горького, Кутузова, Лермонтова, Матросова, Матюшенка, Маяковського, Нахімова, Кошового, Павлова, Першотравнева, Пугачова, Пушкіна, Суворова, Тімірязєва, Толстого, Чехова та Чкалова. Загалом претендентами на перейменування стали 22 вулиці Вилкового.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час засідання думки членів комісії розділилися. Наприклад, вулицю Першотравневу пропонували перейменувати просто на Травневу, щоб не пов'язувати цю назву зі святом 1 травня, або назвати вулицею Михайла Грушевського.

Також члени комісії дійшли висновку, що у місті мають з'явитися вулиці імені Ігоря Сікорського, Петра Сагайдачного та Січова.

Повний список вулиць-претендентів на перейменування до кінця червня опублікують на сайті Вилківської громади, аби населення також могло висловити свою думку щодо такої ініціативи. Надалі проект рішення винесуть на сесію міської ради.

Нагадаємо, на початку червня Одеський обласний російський драматичний театр офіційно перестав бути "російським" і тепер називається "Одеський обласний драматичний театр". Також Vgorode розповідав про те, що в Ізмаїлі Одеської області проспект імені Суворова планують перейменувати на проспект Незалежності, а у місті Біляївка Одеської області вулицю Московську ще на початку квітня перейменували на Харківську.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах