Отримай відповідь: як в ООН поставилися до обстрілу Одеського порту росіянами

Отримай відповідь: як в ООН поставилися до обстрілу Одеського порту росіянами.

Отримай відповідь: як в ООН поставилися до обстрілу Одеського порту росіянами. Фото: facebook.com/okPivden

Події
24 липня 2022 16:40

ООН засуджує дії росіян, які вже наступного дня після підписання угоди про експорт українського зерна вдарили по Одеському порту крилатими ракетами "Калібр". Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-секретаря МЗС України Олега Ніколенка.

Так, опублікована виданням The New York Times з посиланням на анонімного представника ООН інформація про те, що РФ, завдавши удару по Одесі, технічно не порушила домовленості, оскільки не зобов'язувалася утримуватися від ударів по тих частинах українських портів, які не використовуються для експорту зерна, не відповідає дійсності.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Представник МЗС України зазначив, що такі чутки є провокаційним наративом, а питання про те навмисне їх поширили чи ні залишається відкритим.

"Ми одразу звернулися до керівництва ООН за роз'ясненнями. Сьогодні ми отримали запевнення, що неофіційний коментар "неназваного джерела" для The New York Times не відображає позицію ООН. Лише заява Генерального секретаря Гуттеріша відображає позицію організації", – написав він у Facebook.

Також Олег Ніколенко наголосив, що міжнародна спільнота одноголосно визнала, що Росія порушила свої зобов'язання у рамках забезпечення безпечного функціонування портової інфраструктури для експорту зернових.

Нагадаємо, заступник речника Генерального секретаря ООН Фархан Хак зазначив, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш беззастережно засуджує удари, завдані 23 липня по українському порту Одесі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах