Після скандалу: премію Бабеля цього року не видаватимуть

Після скандалу: премію Бабеля цього року не видаватимуть.

Після скандалу: премію Бабеля цього року не видаватимуть. Фото: facebook.com/PremiyaBabelya

Події
05 сiчня 2023 08:28

Одеську літературну премію Ісаака Бабеля у 2023 році не вручатимуть. Її проведення припиняють до закінчення війни. Про це повідомили у пресслужбі оргкомітету премії.

"Ті, хто бере участь у Премії ім. Ісаака Бабеля (і збираються це продовжити!), а також планують у ній брати участь! Повідомляємо, що у зв'язку з путінською агресією сьомий сезон Премії (2023 р.) не відбудеться", – йдеться у повідомленні..

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше ми повідомляли про те, що присудження премії Бабеля у 2022 році супроводжувалося скандалом. Після оголошення переможців серед них опинилися троє мешканців з Росії – Лев Усискін, Тетяна Хохріна та Григорій Рязький.

Всесвітній клуб одеситів заявив, що виходить зі складу засновників Премії Бабеля. Автора ідеї проведення в Одесі Міжнародної літературної премії за сумісництвом віце-президента клубу Валерія Хаїта усунули з посади. Згодом міська влада призупинила взаємодію із Всесвітнім клубом одеситів.

Всесвітній клуб одеситів заявив, що займається благодійністю, допомогою ЗСУ та організацією занять для дітей-переселенців та одеських дітей із залученням педагогів, екскурсоводів, художників, музикантів, артистів та режисерів Одеси.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах