Символи російського вторгнення і напис "окупант": в Одесі знову розмалювали пам'ятник Пушкіну

Символи російського вторгнення і напис "окупант": в Одесі знову розмалювали пам'ятник Пушкіну.

Символи російського вторгнення і напис "окупант": в Одесі знову розмалювали пам'ятник Пушкіну. Фото: suspilne.media

Події
18 листопада 2022 07:29

Учора, 17 листопада, в Одесі знову розмалювали розташований на однойменній вулиці пам'ятник Пушкіну. Про це повідомила кореспондент "Суспільного".

Невідомі нанесли на пам'ятник літери Z і V, які є символами російського вторгнення в Україну. Голову скульптури жовтою стрічкою, а біля підніжжя залишили напис "окупант".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

В Одесі знову розмалювали пам'ятник Пушкіну.В Одесі знову розмалювали пам'ятник Пушкіну. Фото: suspilne.media

Зазначимо, що пам'ятник російському поетові на вулиці Пушкінській розмальовують не вперше. Так, 10 листопада на скульптурі з усіх боків написали слово "геть", проте незабаром пам'ятник відмили.

Раніше адвокат Артем Карташов заявив, що доля ще одного одеського пам'ятника Пушкіну, розташованого на Приморському бульварі, безпосередньо залежить від обласної влади. Керівники громадських організацій "Об'єднання добровольців Одещини", "Центр муніципальних ініціатив" і "Зелений лист" звернулися до голови уряду Дениса Шмигаля, міністра культури Олександра Ткаченка та начальника Одеської ОВА Максима Марченка з проханням демонтувати пам'ятники Пушкіну, Толстому і Горькому в Одесі. Кабмін доручив розгляд цієї справи Міністерству інфраструктури та інформаційної політики, а в цьому відомстві заявили, що розглянути питання про вилучення даного монумента з Державного реєстру нерухомих пам'яток України можна лише після заяви профільного департаменту Одеської ОВА.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах