Військовий експерт пояснив, що потрібно робити для припинення обстрілів Одеси та Миколаєва

Військовий експерт пояснив, що треба робити для припинення обстрілів Одеси та Миколаєва.

Військовий експерт пояснив, що треба робити для припинення обстрілів Одеси та Миколаєва. Фото: ukrinform.ua

Події
25 червня 2022 17:01

Військовий експерт та полковник запасу Олег Жданов розповів про те, за яких умов можуть припинитися масові обстріли Миколаєва та ракетні удари по Одесі. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на коментар експерта в ефірі "Україна 24".

Так, Олег Жданов зазначив, що для припинення обстрілів Миколаєва ЗСУ мають провести успішний контрнаступ на півдні України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: YouTube-канал "Україна 24"

За словами полковника запасу, ситуація в Миколаєві ускладнена тим, що до реактивної артилерії, яка дістає до міста Херсонської області, ще періодично додається протикорабельний ракетний комплекс "Бастіон" з ракетами "Онікс". У зв'язку з цим, на думку експерта, насамперед потрібно постаратися відсунути російську артилерію, а потім розгорнути комплекси "Гарпун", щоб атакувати ракетний дивізіон "Бастіон", що розташований у Криму.

"Щоб постаратися відсунути артилерію РФ, щоб вона не діставала. Це перший момент. А другий момент, я думаю, що треба розгортати і наш комплекс "Гарпун" для того, щоб працювати за тим самим ракетним дивізіоном "Бастіон", який стоїть у північно-західній частині Криму. Вогневим впливом тиснути цей дивізіон, щоб він не мав можливості обстрілювати Миколаїв та Одесу", – пояснив Жданов.

Раніше Vgorode розповідав, що США поставлять в Україну патрульні катери для захисту Одеси та інших прибережних територій. Також ми писали про те, що Велика Британія готова допомогти Україні розмінувати одеське узбережжя та вивезти зерно з портів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах