Зараження чумою та озброєння у житлових будинках: Міноборони Росії розганяє чергові фейки про Одесу

Зараження чумою та озброєння у житлових будинках: Міноборони Росії розганяє чергові фейки про Одесу.

Зараження чумою та озброєння у житлових будинках: Міноборони Росії розганяє чергові фейки про Одесу. Фото: undelete.news

Події
25 червня 2022 09:25

Міністерство оборони Росії розповсюджує чергові фейки про Одесу. Зокрема, йдеться про скупчення озброєної техніки ЗСУ у житлових будинках та на об'єктах, руйнація яких може становити біологічну загрозу для населення. Про це повідомляє Vgorode.

Так, увечері 24 червня у черговому зведенні Міноборони Росії з'явилася згадка про розміщення великокаліберної артилерії та РСЗВ іноземного виробництва на території місця, де поховані жертви чуми.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У відомстві заявили, що "у разі удару Збройних Сил Росії по накопиченню техніки ЗСУ в даному районі українська сторона має намір поширити у ЗМІ інформацію про руйнування поховань та виникнення в Одесі біологічної небезпеки нібито з вини російських військовослужбовців".

Центр протидії дезінформації при РНБО України назвав це інформаційне вкидання дезінформацією. Також чутки про артилерію у районі одеської Чумки вже спростували в Оперативному командуванні "Південь". За словами полковника Владислава Назарова, не отримавши бажаного від фейкової холери, Міноборони Росії марно намагається залякати одеситів чумою.

Крім вкидання про зараження одеситів чумою, Міноборони Росії згадало у своєму вчорашньому вечірньому зведенні вулицю Ланжеронівську, заявивши, що там "на верхніх поверхах житлових будинків націоналістами обладнані вогневі позиції та снайперські точки", а "місцеві жителі з квартир не евакуйовані і фактично використовуються націоналістами як "живий щит".

Зазначимо, що подібні фейки ворог розганяє про Одесу та Одеську область вже не вперше. Наприклад, кілька днів тому низка російських телеграм-канали опублікувала інформацію про розміщення штабу територіальної оборони в Одеському оперному театрі, а днями Геннадій Труханов особисто відвідав міську поліклініку №29 і спростував фейк Міноборони Росії про розташування на території даної медичної установи військових об'єктів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах