Зеленський відповів на петицію з проханням перевірити мера Одеси на проросійські погляди

Зеленський відповів на петицію із проханням перевірити мера Одеси.

Зеленський відповів на петицію із проханням перевірити мера Одеси. Фото: uc.od.ua

Події
29 жовтня 2022 14:14

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із проханням звернути увагу на мера Одеси Геннадія Труханова та його нібіто проросійські погляди. Про це йдеться на сайті Глави держави.

Він надіслав листи до СБУ та МВС із проханням перевірити факти порушення Трухановим законів України. Зокрема йдеться про перевірку можливого російського громадянства мера Одеси.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Отже, вирішення порушених у петиції питань (надання правової оцінки діяльності Геннадія Труханова, можливого притягнення його до кримінальної відповідальності, позбавлення громадянства України, зняття з посади, на яку він обирався) не належить до конституційних повноважень Президента України.

Враховуючи викладене, мною надіслано листи до Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України з проханням перевірити викладені відомості", – йдеться у відповіді президента.

Зазначимо, що автор петиції Родіон Бурлуцький звинувачує мера в тому, що він саботує демонтаж пам'ятника Катерині II, а також у поширенні дезінформації про заснування міста російською імператрицею.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах