"Зерновим коридором" з портів Одеської області вийшли сім суден

"Зерновим коридором" з портів Одеської області вийшли сім суден.

"Зерновим коридором" з портів Одеської області вийшли сім суден. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
27 листопада 2022 20:22

З портів Великої Одеси 27 листопада вийшли сім суден із 248 тисячами тонн агропродукції для Азії та Європи. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

На даний момент у портах Великої Одеси під обробкою знаходяться 19 суден. На них завантажують 740 тисяч тонн української агропродукції.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також "зерновим коридором" рухаються чотири судна під завантаження 105 тисяч тонн агропродукції.

Загалом із 1 серпня з портів Великої Одеси вийшло 501 судно. Вдалося експортувати 12,2 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи й Африки.

Нагадаємо, на Міжнародному установчому саміті International Summit on Food Security в рамках гуманітарної програми Grain from Ukraine Володимир Зеленський запропонував створити міжнародну інституцію для запобігання світовим загрозам і швидкому реагуванню на їх виникнення зі штаб-квартирою в Києві чи в Одесі. Саме з Одеси невдовзі в рамках програми Grain from Ukraine, яка передбачає закупівлю партнерами агарної продукції українських виробників і відправку її в країни Африки та Азії, що знаходяться на межі голоду, відправиться ще одне судно. До кінця наступної весни в рамках цієї програми з українських портів планують відправити щонайменше 60 суден.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах