Коригувальника подвійного удару балістики по санаторію на Дачі Ковалевського затримали

Коригувальника подвійного удару балістики по санаторію на Дачі Ковалевського затримали. || Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Викрили ворожого інформатора, який "зливав" локації Сил оборони та фіксував наслідки подвійного ракетного удару по Одесі. Про це повідомляє пресслужба Одеської прокуратури.

Так, любителя РФ звинувачують у державній зраді, розпалюванні расової ворожнечі та ненависті, а також виправдання та визнання правомірної збройної агресії РФ проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, підозрюваний займався розвідувально-підривною роботою для представників спецслужб Росії. За вказівками російських кураторів, він збирав інформацію про місця дислокації особового складу, озброєння та військової техніки Сил оборони України, а також вивчав суспільно-політичну обстановку в Одесі та області.

Також агент фіксував наслідки ворожих ударів по обласному центру. Саме він, 15 березня цього року, передав ворогові відомості про результати подвійного ракетного удару щодо цивільної інфраструктури Одеси. Внаслідок удару загинула 21 людина, а понад 70 отримали поранення.

Підозрюваний не лише спостерігав за подіями, а й обговорював деталі атаки із представником спецслужб Росії. Така інформація була потрібна окупантам для підготовки нових обстрілів регіону.

Крім цього, підозрюваний відзначився низкою публікацій та коментарів у соціальних мережах, які спричинили хвилю обурення серед громадськості. У своїх висловлюваннях він неодноразово принижував національну честь та гідність українців, розпалював національну ворожнечу та ненависть, а також виправдовував збройну агресію Росії проти України, яка розпочалася ще 2014 року.

Правоохоронці затримали чоловіка за місцем його проживання в Одесі. Під час обшуку виявили мобільний телефон, у якому містилося листування з російським куратором та інші докази протиправної діяльності.

Держзрадник під вартою.

 

Усі фото: od.gp.gov.ua

Нагадаємо, 15 березня РФ атакувала Одесу балістикою. Внаслідок цього удару загинули колишній заступник начальника ГУНП, командир батальйону "Цунамі" Олександр Гостищев, колишній перший заступник Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Тетюхін, заступник начальника ГУНП Дмитро Абраменко, поліцейський Андрій Боярський, Також ракетний удар забрав життя фельдшера та водіїв-пожежних Дениса Колесникова та Віталія Алімова. Загалом той обстріл обірвав життя 21 людини.

Последние новости