Під Одеською ОВА влаштували пікет проти знесення пам'ятників та перейменувань вулиць

Під Одеською ОВА влаштували пікет проти знесення пам'ятників та перейменувань вулиць. || Фото: dumskaya.net

У понеділок, 30 вересня, під Одеською ОВА на проспекті Шевченка в Одесі проходить пікет проти знесення пам'ятників та перейменувань вулиць. Про це стало відомо із соціальних мереж.

"Ми категорично проти знесення пам'ятників та перейменувань вулиць. Ми вже написали кілька петицій, зокрема ЮНЕСКО. Це руйнація пам'ятників та історії Одеси. Наше завдання нагадати одеситам, що наша історія тримається на цих людях. І знищуючи пам'ять про них, ми знищуємо Одесу ", – заявив організатор пікету Леонід Штекель.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Захід наперед анонсували у соціальних мережах. Проти перейменування вулиць та демонтажу пам’ятників російським діячам вийшло менше десяти одеситів. Але на нього з'явилися і активісти з протилежною думкою щодо перейменувань вулиць. Наприклад волонтер і громадський дім Дем'ян Ганул. За його словами, все відбувається спокійно.

На місці працюють поліція та журналісти.

Відео: t.me/ganul93

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням голови Одеської ОВ Олега Кіпера 84 одеських топонімів перейменували. Рішення викликало великий резонанс. Його розкритикував мер одеси Геннадій Труханов.

Також 19 пам'ятників, які містять символіку російської імперської політики, демонтують чи перенесуть до Одеси. Серед них є братська могила червоногвардійців та воїнів УНР на Куликовому полі.

Последние новости