10 популярних закладів в Одесі, які не відкрилися після початку війни

Le Patio.

Le Patio. Фото: facebook.com/legendarypatio

Дозвілля та їжа
06 липня 2022 18:22

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Одесі закрилося безліч закладів, які раніше любили городяни. Деякі їх закриті тимчасово, інші вже назавжди. Vgorode склав список із 10-ти популярних раніше кафе та ресторанів, які вже не працюють в Одесі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

SlowPiggy

Slow Piggy на вулиці Гаваній.Slow Piggy на вулиці Гаваній. Фото: dumskaya.net

М'ясний ресторан, який удостоїли відзнаки року-2017 від престижної кулінарної премії "Сіль" в Одесі. У закладах мережі готували блюда нової американської кухні. Основний акцент у меню зроблено на страви зі свинини, які готували на аргентинському грилі та техаському BlackIron BBQ.

Його філії працювали в Аркадії, на селищі Котовського та у центрі. Перший відкрили у 2017 році на вулиці Семена Палія, але вже у 2020 році він закрився.

Фасад Slow PiggyФасад Slow Piggy Фото: facebook.com/slowpiggy.sp

У 2019 році власник ресторану та за сумісництвом нардеп вляпався у скандал. Його звинуватили у тому. що він нібито відкрив свій заклад на Генуезькій у день жалоби за загиблими в пожежі на Троїцькій. І хоча він спростував цю інформацію, осад залишився.

Минулого року заклад на Гавані зайнявся.

На жаль, незважаючи на успіх проекту, одразу після початку вторгнення його закрили назавжди.

McDonald's

McDonald's.McDonald's. Фото: Vgorode

Усі вісім закладів мережі закрилися в Одесі, як і по всій Україні, з першого дня вторгнення.

18 травня на Дерибасівській відкрився його конкурент – ресторан швидкого харчування KFC. Однак без McDonald's головна вулиця міста здається порожньою.

Але є й добрі новини. Компанія планує відкрити ресторани в Україні у серпні. Наразі вона працює над оновленням протоколів безпеки. До міст, де йдуть бойові дії та регулярно прилітають ракети, McDonald's поки не повернеться. Не відчинять свої двері та заклади, біля яких немає укриттів. Чи буде у цьому списку Одеса наразі невідомо. У будь-якому випадку це закриття не назавжди.

Fish-Cafe

Ресторан Fish Cafe.Ресторан Fish Cafe. Фото: tomato.ua


Заклад на морському схилі з гарним панорамним краєвидом у провулку Каркашадзе відкрився в Одесі близько 10 років тому. Щоправда, закрилося воно не зовсім через війну, а через пожежу, яка сталася вночі 1 червня. На щастя, ресторан тоді не працював, бо закрився ще через ковидні обмеження. Але заклад готувався до відкриття.

Ресторан Fish Cafe.Ресторан Fish Cafe. Фото: facebook.com/DSNSODE


Як повідомили у ДСНС, пожежа почалася близько другої години ночі. На ліквідацію вогню знадобилося 45 хвилин. Жертв та постраждалих немає, причина пожежі з'ясовується. Внаслідок пожежі повністю вигоріло приміщення ресторану площею 75 квадратних метрів. Швидше за все, заклад більше не відкриється.

Суші

Суші на Дерибасівській.Суші на Дерибасівській. Фото: tomato.ua

Це був ресторан сучасної японської кухні, орієнтований на молодь.

Заклади мережі тимчасово не працюють у Львові. Так, йдеться про ресторани в торгових центрах на майдані Незалежності та на центрі. При цьому чотири місяці тому заклад у ТЦ "Європа" вже не працював. Тож мінус один гарний вид із вікна на Дерибасівську.

Chin Chin Riviera shopping city

Chin Chin Riviera shopping city.Chin Chin Riviera shopping city. Фото: riviera.com.ua

Після ракетного удару по ТЦ "Рів'єра" 9 травня очікувано закрився азіатський ресторан, який був усередині. Наразі торговий центр не працює. Проте ресторан поки що вважається "закритим тимчасово".

На щастя, інші заклади мережі працюють.

Lounge Cafe PALLADIUM

Кафе Palladium.Кафе Palladium. Фото: tomato.ua


Популярне місце для обідів у відомому клубі також закрите. Не працює і готель, який розташований у цьому будинку.

Втім, останнім часом заклад і так переживав не найкращі часи через пандемію.

Хатина

Хатина.Хатина. Фото: facebook.com/hijina.odessa

Затишний заклад із грузинським колоритом біля аеропорту теж закрився зі зрозумілих причин – тут дуже великий ризик ракетних атак. Це була скоріше присадибна ділянка з дитячим майданчиком та гірками. Втім, зараз там загалом не так багато людей, як у мирний час. Однак це було досить миле місце у зеленій зоні, яких в Одесі не так багато.

На щастя, у мережі ресторанів є ще заклад. Воно знаходиться ближче до центру міста, у Приморському районі.

Dvor 12

Dvor 12.Dvor 12. Фото: facebook.com/dvor12


Один із ресторанів на Приморському бульварі, що знаходиться у дворику. Цей заклад не закрився через війну, а скоріше не відкрився через неї. Адже яскравий літній майданчик мав розпочати свою роботу з весни.

Місце було дуже популярним та інстаграмним. У вихідні тут проводили вечірки, стендапи та концерти. Втім, після війни є всі шанси, що вона знову відчинить свої двері.

Le Patio та Устрична

Le Patio.Le Patio. Фото: facebook.com/legendarypatio



Le Patio знаходиться у внутрішньому дворику готелю "Лондонський", який також не працює. Там була справжня обстановка початку двадцятого століття з гарним фонтаном та 200-річними платанами та старовинними рецептами.

Устрична.Устрична. Фото: facebook.com/ustrichnaya



Поруч був бар "Устрична", де можна було посмакувати ними під шампанське. У меню було багато морської кухні з акцентом на молюсках у раковинах.

Обидва заклади знаходяться на Приморському бульварі, прохід до якого наразі фактично не можливий через барикади у центрі міста. З 24 лютого вони припинили свою діяльність, зокрема й у соціальних мережах. Тому про їхні плани поки що нічого невідомо.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах