Удар по "замку Гаррі Поттера": екологи підрахували збитки для довкілля від обстрілу Одеси 29 квітня

Удар по "замку Гаррі Поттера": екологи підрахували збитки для довкілля від обстрілу Одеси 29 квітня.

Удар по "замку Гаррі Поттера": екологи підрахували збитки для довкілля від обстрілу Одеси 29 квітня. Фото: t.me/derzhecoinspekciya_pivdenno_zah

Суспільство
08 травня 22:55

Ворожа атака на спортивно-оздоровчий комплекс в Одесі 29 квітня завдала довкіллю збитків майже на 145 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними екологів, унаслідок загоряння чотириповерхової будівлі на загальній площі 600 квадратних метрів до повітря потрапило понад 47 тонн діоксиду вуглецю.

Інформацію про це передали до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії Росії.

Нагадаємо, 29 квітня російські окупанти вкотре завдали удару по цивільній інфраструктурі Одеси. Від влучення ворожої ракети спалахнула пожежа в палаці Одеської юридичної академії, який також відомий під назвою "замок Гаррі Поттера" та "замок Ківалова". Під час атаки отримав осколкове поранення правого стегна президент Одеської національної юридичної академії – екснардеп Сергій Ківалов. Обстріл уніс життя проректора Міжнародного гуманітарного університету Бориса Васильєва та відомого ветеринара Маліка Ісламова. Загалом в результаті цього удару семеро людей загинули, а ще понад три десятки – зазнали поранень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах