Від ударної хвилі під час ракетного удару по порту постраждав Одеський художній музей

Від ударної хвилі під час ракетного удару по порту постраждав Одеський художній музей.

Від ударної хвилі під час ракетного удару по порту постраждав Одеський художній музей. Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Події
24 липня 2022 07:25

Під час ракетного удару, який росіяни завдали по одеській портовій інфраструктурі вдень 23 липня, вибуховою хвилею вибило стекла в будівлі Одеського художнього музею. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

На щастя, обійшлося без постраждалих. На даний момент музей вже розпочав роботи з усунення пошкоджень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У будівлі Одеського художнього музею вибуховою хвилею вибило стекла.У будівлі Одеського художнього музею вибуховою хвилею вибило стекла. Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Глава Міністерства культури та інформаційної політики зазначив, що Одеса є єдиним містом України, яке зберегло містобудівну інфраструктуру багатонаціонального портового міста, характерну для кінця 18–19 століття. Олександр Ткаченко наголосив, що портова частина Одеси впритул прилягає до ключових об'єктів культурної спадщини, які розташовані в центрі міста.

"Я вкотре закликаю ЮНЕСКО та міжнародну громадськість зробити все можливе, щоб зупинити удари Росії по мирних містах України та знищення культурної та природної спадщини. Росія не має права бути членом ЮНЕСКО, а тим більше головувати у Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", – сказав він.

Вкотре нагадав про важливість включення історичного центру Одеси до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і мер Одеси Геннадій Труханов. "Нам потрібно якнайшвидше включити історичний центр Одеси до Основного списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. І захистити нашу архітектуру від атак окупантів, які, як ми вже багато разів переконувалися, не мають жодних цінностей", – написав міський голова на своїй сторінці у Facebook.

Також про збитки, завдані Одеському художньому музею внаслідок російського обстрілу, згадав у своєму вечірньому зверненні за підсумками 150-го дня війни Володимир Зеленський.

Відео: t.me/V_Zelenskiy_official

"Ми бачимо абсолютну одностайність світової реакції на цей удар. Окупантам уже нікого не обдурити. Серед іншого, внаслідок цього удару пошкоджено й будівлі Одеського художнього музею. Ракети вдарили зовсім поряд з історичними об'єктами Одеси – з надбанням не лише для української культури, а й для культури Європи. Це очевидне російське варварство ще більше наближає нас до отримання саме тієї зброї, яка потрібна для нашої перемоги", – сказав Президент України.

Нагадаємо, 23 липня російські окупанти випустили по Одесі чотири крилатих ракети типу "Калібр". Дві ракети знищили сили протиповітряної оборони, а ще дві влучили об'єкти інфраструктури порту. Як зазначив у вечірньому зверненні за 23 липня начальник Одеської ОВ Максим Марченко, внаслідок ворожого обстрілу є поранені та зруйнована портова інфраструктура. Також ми писали про те, як прокоментували удар по Одеському порту представники світової громадськості, українські політики та Одеська ОВА.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах