Відмовилася обслуговувати українською мовою: в одеській пекарні спалахнув мовний скандал

Відмовилася обслуговувати українською мовою: в одеській пекарні спалахнув мовний скандал.

Відмовилася обслуговувати українською мовою: в одеській пекарні спалахнув мовний скандал. Фото ілюстративне: freepik.com

Події
19 березня 2023 16:35

В Одесі продавчиня пекарні відмовилася обслуговувати дівчину українською мовою. Про це повідомив громадський діяч Дем'ян Ганул.

Так, знайомий надіслав активісту ролик, на якому дівчина спочатку намагалася зняти на відео, як у пекарні грає російська музика, проте продавщиця заявила, що у закладі заборонена зйомка. Далі під час словесної суперечки клієнтка зробила співробітниці пекарні зауваження через те, що та порушує мовний закон, оскільки спілкується з нею не державною мовою. На це продавчиня відповіла, що спілкується тією мовою, якою їй зручно спілкуватися.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: t.me/ganul93

Дем'ян Ганул повідомив, що особисто відвідав цей заклад і поспілкувався із продавчинею. Після розмови з активістом співробітниця пекарні записала звернення з вибаченнями та пообіцяла, що надалі обслуговуватиме клієнтів українською мовою.

Нагадаємо, на початку березня в одеському готелі клієнтка назвала співробітниць "колгоспом" через те, що ті спілкувалися з нею українською мовою.

Також Vgorode розповідав про те, що мовний омбудсмен порадив одеській владі розширити мережу курсів вивчення української мови в регіоні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах