Попри результати опитування: в Одесі перейменують два райони

Попри результати опитування: в Одесі перейменують два райони.

Попри результати опитування: в Одесі перейменують два райони. Фото: korrespondent.net

Події
03 травня 2023 18:33

На сесії 3 травня депутати Одеської міської ради підтримали рішення щодо перейменування Суворовського та Малиновського районів міста.

Так, Суворовський район тепер називатиметься Пересипським, а Малиновський – Хаджибейським.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Питання щодо перейменування районів винесла на сесію фракція "Довіряй справам". Проєкт рішення опублікували на сайті міста увечері 2 травня. У пояснювальній записці до проєкту зазначено, що такі назви рекомендувала історико-топонімічна комісія.

Нагадаємо, електронне опитування щодо перейменування Суворовського та Малиновського районів Одеси стартувало 15 квітня. Голосувати могли всі повнолітні громадяни, місце проживання яких зареєстроване чи задеклароване на території Одеси.

За підсумками голосування, які оприлюднили 29 квітня, ідею назвати Суворовський район Пересипським підтримали 2 782 одесити, тоді як 2 835 осіб виступили проти такої ініціативи. За перейменування Малиновського району на Хаджибейський проголосували 2 753 громадяни, а ще 1 905 респондентів цю ідею не підтримали.

1 травня з'явилася інформація про те, що перейменування Суворовського та Малиновського районів поки що відклали, а найближчим часом проведуть нове голосування, в якому одеситам запропонують обрати один із кількох варіантів назв, тоді як у голосуванні був лише один варіант.

Депутат від партії "Слуга народу" Олександра Ковальчук зазначила, що комунікація щодо перейменування районів була провальною, оскільки містянам не запропонували альтернативних варіантів та не пояснили, чому перейменування Суворовського району на Пересипський буде вдалим.

За словами віцемера Одеси Олега Бриндака, голосування було консультативним, тому під час перейменування, передбаченого українським законодавством, депутати можуть не враховувати його результати. Крім того, заступник міського голови повідомив, що під час опитування не обійшлося без маніпуляцій: останнім часом голосування на сайті з'являлися голоси громадян, які проживають у 20–30 квартирах одного і того ж будинку.

Раніше фракція "Європейська солідарність" подала на сесію проєкт із пропозицією назвати Суворовський район Миколаївським на честь міста Миколаїв, яке після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року стало форпостом, що не дозволив захопити південь України, зокрема й Одесу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах