У Молдові засудили атаку РФ на портову інфраструктуру Дунаю на Одещині

У Молдові засудили атаку РФ на портову інфраструктуру Дунаю на Одещині.

У Молдові засудили атаку РФ на портову інфраструктуру Дунаю на Одещині. Фото: omr.gov.ua

Події
24 липня 2023 14:50

Міністерство закордонних справ та євроінтеграції Молдови засудило атаку Росії на портову інфраструктуру Дунаю на Одещині. Про це йдеться у повідомленні відомства у Twitter.

"Молдавія засуджує російську атаку на українську громадянську інфраструктуру вздовж Дунаю поблизу румунського кордону. Ця атака створює значні ризики для експорту зерна з України, а також для продовольчої безпеки на регіональному та глобальному рівнях", – йдеться у повідомленні відомства у Twitter.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше ми повідомляли про те, що внаслідок чергової російської атаки росіян на інфраструктуру Одеської області в ніч проти 24 липня отримав пошкодження порт Рені. У районі порту було зафіксовано близько 15 ударних дронів - "шахедів", жителі Рені та навколишніх сіл чули серію вибухів. В результаті атаки зруйновано три склади із зерном. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівель та споруд на підприємстві. Також були локальні спалахи, які вдалося оперативно ліквідувати. Постраждали семеро людей. В одному з виробничих приміщень сталася пожежа.

Нагадаємо, що раніше президент Молдови Майя Санду та глава МЗС Молдови засудили останній ракетний удар Росії, від якого постраждав історичний центр Одеси. Наприклад, Санду написала, що їй боляче бачити кадри руйнувань з Одеси, яку люблять багато мешканців Молдови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах