Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни

Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни.

Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни. Фото: t.me/odesalivetv

Події
09 вересня 2023 11:54

9 вересня біля будівлі Одеської мерії знову зібралися люди, які протестують проти витратних тендерів у воєнний час, зокрема, проти реконструкції Київського районного суду та Театру юного глядача. Про це повідомляють очевидці.

Відео: t.me/odesalivetv

Учасники пікету вимагають скасувати багатомільйонні тендери та спрямувати кошти на потреби ЗСУ. Загалом участь в акції беруть близько тисячі осіб. Люди тримають у руках плакати з написами "Коли у ЗСУ буде все добре, тоді можете робити ремонти", "Дрони=життя", "Дрони та турнікети, а не ремонти! Все для ЗСУ!" та скандують: "Гроші на ЗСУ!"

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

  • Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни фото
  • Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни фото 1
  • Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни фото 2
  • Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни фото 3
  • Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни фото 4

Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни фото

Фото: t.me/odesalivetv

"Ми вийшли не проти влади, а до влади, щоб вона нас почула. Ми просимо і вимагаємо, ми вже не знаємо як достукатися до влади, щоб вона почула, що ми вимагаємо витрачати податки на допомогу військовим, на турнікети, човни, автомобілі для евакуації, а натомість щодня бачимо тендери: суди, ялинки, фасади, барабани," – заявила голова одеського волонтерського фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова.

Відео: t.me/OdessaDumskayaNet

Нагадаємо, 8 серпня на Prozorro Управління капітального будівництва Одеської міськради опублікувало тендер на реконструкцію будівлі Київського районного суду на вулиці Варненська, 3А. Роботи оцінили у 106,2 мільйона гривень. Також оголосили тендер на ремонт покрівлі та фасадів будівлі Театру юного глядача імені Юрія Олеші: такі роботи оцінили більш ніж у 31 мільйон гривень.

На сесії Одеської міської ради 25 серпня більшість депутатів підтримали рішення відремонтувати суд, проте фракції "Європейська солідарність" та "Слуга народу" звернулися до мера з вимогою скасувати тендер.

Перша акція протесту відбулася 28 серпня. Тоді волонтерка Катерина Ножевнікова вийшла на Думську площу з пікетом. Її підтримали інші активісти та небайдужі громадяни. Мітинг проти багатомільйонних тендерів проходив під стінами мерії і в День міста, 2 вересня. Мер Одеси Геннадій Труханов вийшов до протестувальників лише на восьмий день пікетів, 5 вересня.

3 вересня в Одесі попередньо обрали підрядника, який відповідатиме за ремонт Театру юного глядача, а 5 вересня Управління капітального будівництва Одеської міськради, незважаючи на протести, уклало договір із переможцем тендеру на реконструкцію Київського районного суду за понад 106 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах