Що не так із перейменуваннями на честь військових в Одесі

Що не так із перейменуваннями на честь військових в Одесі.

Що не так із перейменуваннями на честь військових в Одесі. Ілюстративне фото: yug.today

Події
25 грудня 2023 17:16

Історико-топонімічну комісію Одеської міськради звинувачують у тому, що вони обрали для перейменування вулиць на честь військових, які загинули на українсько-російській війні, райони на околицях міста. Про це повідомляє керівник територіального відділу Міністерства у справах ветеранів Микола Сторожук.

Так, за його словами, комісія проігнорувала пропозиції та погодила лише одне перейменування вулиці генерала Бочарова на вулицю Владислава Бувалкіна. Цікаво, що цю назву одесити вже підтримали на громадських обговореннях.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

18 грудня комісія вирішила перейменувати вулиці Марії Демченко, Якутську, Махачкалінську та Каманіна на честь загиблих військових Дениса Максішка, Ігоря Бедзая, Віталія Блажка та Валерія Самофалова.

У свою чергу, у Мінветеранів пропонували такі варіанти: на честь Дениса Максішка – вулицю генерала Петрова, на честь Віталія Блажка – вулицю Жуковського чи Буніна, на честь Валерія Самофалова – вулицю маршала Говорова. За словами Сторожука, вони були узгоджені з батьками та дружинами загиблих воїнів, оскільки це є вимогою закону.

Звинуватили комісію і в тому, що вона обрала другорядні вулиці на околицях міста.

Зазначимо, що рішення про перейменування вулиць від історико-топонімічної комісії мають рекомендаційний характер. Остаточне рішення ухвалять на сесії міськради.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах