Наслідки війни: скільки громад в Одеській області постраждали від російських обстрілів

База відпочинку в Сергіївці після ракетного удару, який окупанти завдали 1 липня 2022 року.

База відпочинку в Сергіївці після ракетного удару, який окупанти завдали 1 липня 2022 року. Фото: cpi.org.ua

Події
04 травня 14:33

Станом на початок травня 2024 року від російського вторгнення в Одеській області постраждали 35 територіальних громад. На отримання державної допомоги на відновлення житла подали заявки 1 478 мешканців регіону.

Про це в п'ятницю, 3 травня, під час брифінгу в Одеській ОВА повідомила виконуюча обовʼязки заступника директора – начальниця управління капітального будівництва департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ОВА Марія Діброва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Автори 842 заявок вже отримали допомогу на загальну суму 40,7 мільйона гривень. По 189 заявках надійшла відмова. 54 заявки припинили розглядати через те, що власники цих звернень перебувають за межами області. Решта заявок наразі на розгляді.

Власники пошкоджених будинків можуть звернутися по допомогу до Центрів надання адміністративних послуг або подати заявку через застосунок "Дія". 

Також представниця ОВА повідомила, що департамент уклав 22 договори щодо проведення аварійно-відновлювальних робіт у закладах освіти в Одесі. На 18 обʼєктах роботи вже виконали.

"Департамент виконує роботи щодо облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. На сьогодні укладено 11 договорів, зокрема у Березівському, Білгород-Дністровському, Болградському, Одеському, Подільському та Роздільнянському районах", – розповіла Діброва.

Крім того, планують провести 12 процедур закупівель щодо облаштування захисних споруд в закладах середньої освіти, зокрема у школах Одеси, Березівського, Ізмаїльського, Одеського, Подільського та Роздільнянського районів.

Нагадаємо, мешканець Одеси, який залишився без квартири внаслідок обстрілу 2 березня, отримав нове житло через програму "єВідновлення".

Також ми писали про те, що родині фельдшера Сергія Ротару, який загинув під час обстрілу Одеси 15 березня, подарували квартиру.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах