На Одещині розмалювали пам'ятник Пушкіну: його вимагають знести

На Одещині розмалювали пам'ятник Пушкіну: його вимагають знести.

На Одещині розмалювали пам'ятник Пушкіну: його вимагають знести. Фото: facebook.com/DecommunizeUkraine

Події
21 листопада 2022 18:48

У місті Ананьїв Одеської області на постаменті погруддя російському письменнику Олександру Пушкіну в однойменному парку з'явився напис із вимогою знести цей символ "російського світу". Про це повідомили представники руху "Декомунізація. Україна". Вони заявили, що акцію провели "невідомі патріоти"

Так, на бюсті з'явився напис "Геть російський шовінізм".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Одещині розмалювали пам'ятник Пушкіну: його вимагають знести.На Одещині розмалювали пам'ятник Пушкіну: його вимагають знести. Фото: facebook.com/DecommunizeUkraine

Нагадаємо, що 17 листопада в Одесі знову розмалювали розташований на однойменній вулиці пам'ятник Пушкіну. Невідомі завдали на пам'ятник літери Z та V, які є символами російського вторгнення в Україну. Голову скульптури жовтою стрічкою, а біля підніжжя залишили напис "окупант".

Причому пам'ятник російському поету на вулиці Пушкінській розмальовують не вперше. Так, 10 листопада на скульптурі з усіх боків написали слово геть, проте незабаром пам'ятник відмили.

Раніше адвокат Артем Карташов заявив, що доля ще одного одеського пам'ятника Пушкіну, розташованого на Приморському бульварі, безпосередньо залежить від обласної влади.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах