Загибель підлітка від гранати: мешканцю Одещини винесли вирок за незаконне поводження з боєприпасом

Загибель підлітка від гранати: мешканцю Одещини винесли вирок за незаконне поводження з боєприпасом.

Загибель підлітка від гранати: мешканцю Одещини винесли вирок за незаконне поводження з боєприпасом. Фото: Facebook-сторінка Романа Медяника

Події
12 листопада 2022 20:31

Жителя Білгород-Дністровського району Одеської області засудили за незаконне поводження з боєприпасом, яке призвело до загибелі людини. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Трагедія сталася два роки тому. Тоді 46-річний громадянин знайшов неподалік понтонного мосту в селищі міського типу Сарата осколкову гранату РГД-5 і забрав її із собою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Боєприпас чоловік сховав у автомобілі фермерського господарства, де працював пастухом. За кілька днів цю гранату виявив 17-річний Максим Медяник, який допомагав фермерам у господарстві. Внаслідок детонації боєприпасу підліток отримав численні осколкові поранення і ампутацію кисті. Хлопця госпіталізували, проте за два тижні він помер у лікарні від отриманих травм.

Поліцейські провели низку слідчо-розшукових заходів, експертних досліджень і встановили, як граната опинилася на території фермерського господарства. Слідчі затримали правопорушника, повідомили йому про підозру у придбанні, носінні і зберіганні бойового припасу без дозволу, передбаченого частиною першою статті 263 ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами") Кримінального кодексу України, та направили до суду обвинувальний акт.

Нещодавно суд завершив вивчення зібраних поліцейськими під час слідства доказів провини обвинуваченого і засудив чоловіка до позбавлення волі. За свої протиправні дії він проведе за ґратами чотири роки.

Поліцейські закликають громадян не чіпати підозрілі знахідки, зброю і вибухонебезпечні предмети, а повідомляти про них співробітникам поліції чи ДСНС за номерами "102" та "101".

Також правоохоронці наголошують, що згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, заборонено носіння, зберігання, придбання, передача або збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, а також носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастет чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Однак, згідно з частиною третьою статті 263 Кримінального кодексу, особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, не підлягає кримінальній відповідальності за вчинення зазначених вище дій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах