ЮНЕСКО збільшило охоронну зону у центрі Одеси: нові кордони (оновлено)

ЮНЕСКО збільшило охоронну зону у центрі Одеси: нові кордони.

ЮНЕСКО збільшило охоронну зону у центрі Одеси: нові кордони. Фото: whc.unesco.org

Події
17 квiтня 07:52

ЮНЕСКО збільшило межі охоронної зони об'єктів всесвітньої спадщини у центрі Одеси. На сайті організації опубліковано оновлену картку.

Так, охоронна зона розпочинатиметься з Ланжеронівської арки у парку Шевченка, проходитиме Лідерівським бульваром та вулицею Леонтовича, далі вулицями Пантелеймонівською, Старопортофранківською, кордоном Херсонського скверу – на вулицю Приморську, Карантинний узвіз, провулок Нахімова та до парку Шевченка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Буферна зона включає одеський порт та Французький бульвар.

Зазначимо, що це межі, на яких наполягали експерти Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць. Вони збігаються з Історико-архітектурним опорним планом 2008 року та Генеральним планом Одеси 2015 року.

Нагадаємо, що раніше зона ЮНЕСКО включала порт, але обмежувалася Приморською, Торговою, Садовою вулицями, Соборною площею, Преображенською, Жуковського, Польським та Карантинним узвозом, провулком Нахімова та Суворовською алеєю парку Шевченка.

Оновлено:

У мерії повідомили, що ЮНЕСКО офіційно поки не підтверджувала розширення історичного центру Одеси. 

"Очікуємо підтвердження від керівних органів ЮНЕСКО про затвердження нових меж. Відповідний лист повинен надійти до Міністерства закордонних справ України, – йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах