Росіяни розповсюджують фейк про "знищення офіцерів Пентагону та Німеччини" в Одесі

Росіяни розповсюджують фейк про "знищення офіцерів Пентагону та Німеччини" в Одесі.

Росіяни розповсюджують фейк про "знищення офіцерів Пентагону та Німеччини" в Одесі. Фото: 5.ua

Події
20 березня 15:01

Росіяни розповсюджують фейк про "знищення офіцерів Пентагону та Німеччини" під час удару по Одесі 15 березня. Чому це брехня розповіли у Центрі протидії дезінформації SPRAVDI.

За повідомленням пропагандистів, російська армія вдарила ракетами "по базах інструкторів в Одесі" та ліквідувала офіцерів Пентагону та Міноборони Німеччини. Але подібні заяви про знищення "західних інструкторів", "найманців НАТО" – це звичайна тактика росіян для інформаційного супроводу військових злочинів, коли гинуть цивільні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що такі заяви вже звучали після удару по піцерії в Краматорську та селі Гроза в Харківській області, де було вбито 53 цивільні особи.

Насправді, російський ракетний удар "Іскандером" по Одесі 15 березня забрав життя 21 людини, серед них: поліцейський Андрій Боярський, педагог Олександр Березний, бойовий медик Андрій Ільюшин, рятувальники Віталій Алимов та Денис Колесников, фельдшер п'ятої підстанції екстреної медичної допомоги , екс-заступник міського голови Сергій Тетюхін, командир полку поліції Цунамі Олександр Гостищов, начальник відділу превентивної діяльності Одеської області Дмитро Абраменко, офіцер-спецназовець Іван Свид, мешканка Одеської області Світлана Михайленко, а також інші цивільні особи. Ракети було запущено з тимчасово окупованого Криму. Внаслідок другого удару загинули та постраждали рятувальники та медики, які приїхали на місце події після першого прильоту. Понад 50 людей постраждали.

У ЦПД пояснили, що Росія розповсюджує фейки про нібито знищення іноземних військових під час ударів по українських містах з метою просування наратива, що РФ воює не з Україною, а з НАТО.

Нагадаємо, що внаслідок удару зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об'єкту, пошкоджено щонайменше десять приватних будинків та станцію техобслуговування. Також пошкоджено інженерні комунікації газо- та електропостачання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах