Як проходить "оздоровчий" сезон в Одесі і як можна відволіктися від війни

Як відбувається "оздоровчий" сезон в Одесі і як можна відволіктися від війни.

Як відбувається "оздоровчий" сезон в Одесі і як можна відволіктися від війни. Фото: instagram.com/ponomaryovoleksandr

Дозвілля та їжа
15 червня 2022 15:58

Незважаючи на війну, якась подоба курортного сезону в Одесі таки є. У мерії його назвали оздоровчим. Також останнім часом городянам та гостям міста багато дозволили. Vgorode коротко описав те, що відбувається із туризмом сьогодні в Одесі.

Так, у місті відкриваються прибережні готелі, ресторани біля моря, пляжні клуби з басейнами, аквапарки та театри. У військовій адміністрації це дозволили. Але, наприклад, в адміністрації клубів біля моря повинні стежити, щоб відпочиваючі не сиділи на піску та в морі. А у разі повітряної тривоги всі зобов'язані надати клієнтам укриття.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розважальним закладам не можна працювати у нічний час. Завершити роботу вони мають не пізніше ніж 22.00. А проведення дискотек, концертів та святкових заходів, майстер-класів, бенкетів та гучних подій з великим скупченням людей під забороною.

Що на пляжах


Незважаючи на мінування пляжів та заборону їхнього відвідування, відпочиваючі почали приходити на пляж засмагати і навіть купатися в морі. Чоловік, який пішов купатися в море у Грибівці та підірвався на міні, злякав не всіх. Люди приходять самі та наводять дітей. Поліція регулярно виганяє неслухняних городян, але безуспішно. Однак зараз на пляжах почали роздавати на пляжах повістки, так що подібний відпочинок буде не дуже популярним.

Натомість є пляжні клуби з басейнами, іноді біля моря. Ціни на шезлонги стартують 200 гривень.

Скільки коштує житло

Через відсутність туристів вартість житла на літо в Одесі знизилася, і тепер апартаменти біля моря можна знайти за 800 гривень на добу. Квартиру біля моря можна зняти за 400-500 гривень на добу, а номер у готелі в центрі міста від 600 гривень.

Втрати для регіону

Як повідомили у Держагентстві розвитку туризму, Одеська область залишається серед лідерів по Україні щодо сплати податків від туристичної діяльності. При цьому область втратила 84% з податків.

Загалом за перший квартал 2022 року туристична галузь виплатила лише на 18% менше податків, ніж за той же період минулого року. Загальна кількість платників податків у сфері туризму скоротилася на 10%. Проте фактично сезон починається з травня-червня, тому про результати поки що говорити рано.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах